Ciclism montan: MTB Odyssey Apuseni Race 2021

Sâmbătă, 2 octombrie, în județul Cluj se inaugurează două noi trasee de ciclism montan cu startul de la Buscat Resort Băișoara.

Zona Buscat fiind deja cunoscută pentru practicanții de MTB, provocarea echipei de organizare a fost crearea unor trasee care să fie pe de o parte atractive pentru avansați, pe de altă parte accesibile pentru amatorii de MTB. Astfel, vor fi marcate două trasee noi: traseul de 25 km, cu diferență pozitivă de nivel de 800 m și traseul de 50 km, cu diferență pozitivă de nivel de 2176 m.

Potrivit organizatorilor, circa 170 de cicliști s-au înscris deja la probele MTB din acest weekend. 67% dintre aceștia participă la proba de distanță scurtă de 25 km, în timp ce 33% participă la proba de distanță medie de 50 km. Doar 12% din participanții înscriși sunt cicliste, „fapt care oglindește situația ciclismului montan feminin în România”.

Programul ediției MTB Odyssey Apuseni Race 2021: ora 8:30 – ședința tehnică traseu M; 9:00 – start proba MTB 50 km; 9:30 – ședință tehnică traseu S; 10:00 – start proba MTB 25 km; 14:30 – 15:00 – Gulyas Party la Cabana Buscat, cota 1600 m; 17:00 – festivitatea de premiere.

După startul probelor, copiii și adulții susținători ai concurenților sunt invitați să ia parte la următoarele activități: drumeție spre Pietrele Mărunte; ateliere MTB cu bicicleta proprie; ture de ciclism montan cu e-bike-ul alături de eBița; urcare pe vârful Buscat pentru a admira panorama munților Apuseni.

Evenimentul sportiv MTB Odyssey Apuseni Race, aflat la prima ediție, este organizat de Clubul Sportiv Alpin Universitar, în parteneriat cu Asociația TMF, având susținerea sponsorului principal Telenav Europe și girul Federației Române de Ciclism.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut