CFR l-a împrumutat, din Arabia Saudită, pe Malele, fostul golgheter al lui FC Argeș

După plecările lui Dugandzic și Costache la Rapid București, Dan Petrescu a cerut insistent conducerii CFR Cluj un nou atacant. Dorința i-a fost îndeplinită joi, când clubul din Gruia a oficializat aducerea în tabăra campioanei României a lui Cephas Malele, de la echipa Al-Tai, din Arabia Saudită. Jucătorul, în vârstă de 28 de ani, a fost împrumutat pentru un sezon, iar CFR va plăti clubului saudit 250.000 de euro, iar jucătorului un salariu de circa 20.000 de euro lunar.

Atacantul a evoluat în sezonul 2020-2021 la FC Argeș, unde a fost golgheterul echipei, cu 18 goluri în 30 de partide. Sezonul următor, Malele a jucat la saudiți în 26 de meciuri, și a reușit 4 goluri.

„Totul s-a întâmplat extrem de rapid, pe repede înainte. L-am propus pe Malele alaltăieri, iar după 24 de ore, totul era făcut. E adevărat că transferul s-a făcut azi noapte, târziu, am încheiat undeva în jurul orei 3, după ce era să cadă de câteva ori. Până la urmă, cei de la CFR au dat dovadă de mult tact și profesionalism și am reușit să îl înregistrăm târziu în noapte”, a declarat agentul jucătorului, Bogdan Apostu pentru GSP.ro.

De-a lungul carierei, Malele a mai jucat la: Palermo, Virtus Entella, Trapani, Atletico CP, Leixoes, Varzim, Arouca, Oliveirense, FC Argeș și Al-Tai.

”Bun venit, Cephas Malele!

Cluburile CFR 1907 Cluj și Al-Tai au ajuns la un acord privind transferul atacantului Cephas Malele în Gruia.

Fotbalistul de 28 de ani a început fotbalul la grupele de juniori ale lui FC Zurich, iar apoi a continuat în Italia la Palermo, FC Trapani și Virtus Entella. Apoi, după o perioadă petrecută în Portugalia, Malele a jucat un sezon la FC Argeș, iar în ultima stagiune a evoluat în Arabia Saudită la Al-Tai.

Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul vișiniu!”, se arată într-un comunicat al CFR Cluj postat pe pagina oficială a clubului.

Sandu Mureșan 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut