CFR Cluj pierde în fața Craiovei lui Mititelu, după cea mai slabă evoluție din acest sezon

Campioana României a suferit, duminică, o înfrângere neașteptată în fața celor de la FC U Craiova, scor 1-3, după ce reușise să deschidă scorul după niciun sfert de oră prin Deac.

CFR Cluj a început partida cu următorul 11: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri Matias, Camora – Deac, Boateng, Muhar – Ad. Păun, Debeljuh, Petrila

Prima ocazie a meciului aparține gazdelor: Asamoah îl deschide pe culoar pe Negru, acesta pătrunde în careu, dar șutul este blocat de Bălgrădean la 10 metri de poartă. În min.12, lovitură liberă de la 20 de metri executată de Bauza, balonul trece putin pe lângă vinclul porții CFR-ului. Campioana României reușește să deschidă scorul în min.14, prin Deac care l-a lobat perfect pe portarul Popa, după o pasă excelentă a lui Păun. 0-1! Graovac trimite cu capul peste poarta gazdelor, în min.21, după o lovitură de colț. Gazdele egalează scorul pe tabela de marcaj în min.32, prin Van Durmen, care a trimis în poartă din mijlocul careului, după o deschidere ideală venită din partea lui Bauza. 1-1! O nouă ocazie a craiovenilor, în min.41, dar șutul lui Bauza trece mult pe lângă poartă. În minutul trei al prelungirilor, Debeljuh șutează la poartă, dar Popa respinge în afara careului. 1-1 la pauză!

Dan Petrescu face două schimbări la pauză: ies Păun și Debeljuh, au intrat Jefte și Mistrati. Craiova trece în avantaj în min.46, prin reușita lui Compagno, care a reluat în poartă după ce Bălgrădean a respins spectaculos lovitura de cap din plonjon trimisă de Baeten! 2-1! Același Baeten reia periculos spre poară, în min.48, dar Bălgrădean respinge in extremis, evitând golul trei! Tot Craiova este cea care pune probleme în atac: Bauza, min.61, trimite din alergare puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean. O nouă schimbare la CFR, min.62: iese Muhar și intră Bordeianu. Se face 3-1 în min.72, după reușita lui Van Durmen din interiorul careului, din mijlocul unei apărări visătoare a jucătorilor de la CFR! Bordeianu șutează periculos de la 20 de metri, min.73, dar mingea trece la o palmă de poarta gazdelor. Încă două schimbări făcute de Dan Petrescu: au ieșit Petrila și Boateng, au intrat Gîdea și Hoban. Meciul se prelungește cu cel puțin trei minute, dar echipa campioană nu are nicio resursă să mai pună în pericol poarta adversă.

Fluier final de partidă și o înfrângere care nu pică deloc bine pentru jucătorii clubului din Gruia, în perspectiva meciului retur al dublei manșe cu Inter Escaldes, campioana Andorrei, din turul doi preliminar al Conference League.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut