Cercetați pentru trafic de droguri

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii DIICOT – BT Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au prins, în 20 ianuarie, în flagrant delict, în localitatea Florești, județul Cluj, un bărbat, în timp ce  comercializa 7 plicuri cu aproximativ 10 grame de cannabis.

În aceeași zi, polițiștii și procurorii au efectuat 4 percheziții domiciliare în orașul Huedin și în localitățile Florești și Aghireșu-Fabrici, la persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de risc (cannabis), respectiv substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 50 de grame de cannabis, 15 pliculețe transparente prevăzute cu închizătoare tip zip-lock, care conțineau substanță albă sub forma unor cristale, 28 de plicuri transparente care conțineau urme de cannabis, un mugure de cannabis, resturi de țigări confecționate artizanal, 23 de comprimate de medicamente, 2.500 de lei, 7 telefoane mobile, 8 cartele telefonice și diferite înscrisuri.

Pentru 6 persoane au fost puse în aplicare mandate de aducere la DIICOT.- BT Sălaj. De asemeni – informează IGPR -, 16 persoane din județele Sălaj și Satu Mare au fost identificate și audiate în cauză.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 3 persoane, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acestea au fost prezentate Tribunalului Sălaj, fiind arestate preventiv pentru 30 zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat și jandarmi.

În continuare – precizează IGPR – sunt desfășurate activități  specifice,  având ca scop documentarea și probarea întregii activități infracționale desfășurate, cu precizarea că,  pe toată durata activităților de urmărire penală, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut