Cercetați pentru tentativă la înșelăciune prin metoda „șmen”

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, Postul de Poliție Negreni, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și tentativă la înșelăciune.

„La data de 5 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către angajata unei societăți comerciale din localitatea Negreni cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi încercat să o inducă în eroare când au solicitat schimbul unei sume de bani, dar ulterior au părăsit incinta magazinului. La scurt timp, polițiștii au depistat și identificat persoanele indicate, în parcarea unui local de alimentație publică din localitatea Bucea, respectiv doi tineri de 24 și 23 de ani, ambii din Satu Mare, precum și de o tânără de 21 de ani, din aceeași localitate. Anterior sosirii polițiștilor, aceștia ar fi încercat să inducă în eroare și o angajată a localului din Bucea, solicitându-i schimbul unei sume de 1.000 de lei în mai multe bancnote, iar în activitatea de schimb aceștia sunt bănuiți că ar fi încercat să sustragă două bancnote de 100 de lei. De asemenea, în urma verificărilor derulate de polițiști, a rezultat că tânărul de 24 de ani, care se afla la volanul autoturismului în momentul depistării acestuia, avea dreptul de a conduce suspendat” – informează IPJ Cluj.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „șmen”, polițiștii recomandă cetățenilor numărarea cu atenție a banilor de mai multe ori, înainte de încheierea tranzacției și evitarea cumpărării de valută de la persoane  neautorizate, în detrimentul băncilor sau caselor de schimb. În caz de suspiciune, este recomandată reținerea semnalmentelor și comunicarea acestora de îndată polițiștilor.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut