Cercetați pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au depistat pe raza municipiului Dej un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Cuzdrioara, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice.

Potrivit IPJ Cluj, din verificările efectuate de polițiști a reieșit că acesta procura diferite articole pirotehnice prin intermediul unei platforme online, oferindu-le ulterior spre vânzare publicului larg, cu ajutorul unei rețele de socializare. Polițiștii au ridicat de la acesta 10 kg de articole pirotehnice, reprezentând 35 (bucăți) articole pirotehnice cu diverse inscripții și 9 cutii conținând fiecare câte 12 bucăți de petarde.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995, republicată.

La rândul lor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au efectuat o percheziție la locuința unui tânăr de 14 ani, din municipiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de comercializare a articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995. „În fapt – precizează IPJ Cluj -, la data de 9 decembrie a.c., tânărul ar fi oferit spre vânzare mai multe obiecte pirotehnice din categoria P1 (petarde) unor minori cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

De la acesta au fost ridicate 2.456 de bucăți de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut