Centrul destinat victimelor violenței domestice, înființat la Cluj, este „pe deplin funcțional”

Un centru destinat victimelor violenței domestice, înființat și operaționalizat în cadrul proiectului european „VENUS – împreună pentru o viață în siguranță!”, destinat combaterii acestei forme de violență prin crearea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate, a devenit „pe deplin funcțional” – anunță Consiliul Județean Cluj.

În cadrul acestei locuințe protejate, a cărei adresă, din motive evidente, este secretă, Consiliul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Cluj au înființat un serviciu social complex, dotat cu un cabinet de consiliere vocațională și grup de suport pentru victime. Spațiul este destinat unui număr de șase victime ale violenței domestice, perioada de găzduire fiind de până la un an.

„Începând de astăzi, victimele violenței domestice pot apela cu încredere la specialiștii DGASCP Cluj, întrucât spațiul pus la dispoziție de către Consiliul Județean este pregătit pentru a le primi și a le oferi atât găzduire cât și celelalte servicii sociale conexe de care au absolută nevoie: consiliere psihologică și juridică, ajutor pentru integrarea pe piața muncii etc.”- declară președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Pentru a accesa serviciile oferite în cadrul locuinței protejate, persoanele trebuie să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale/ sociale/ parteneriale, de rudenie/ afinitate, pe care victima le are cu celelalte persoane.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut