Cenaclul UBB propune o antologie de texte despre experienţa acestor zile

Membrii Cenaclului Universităţii Babeş-Bolyai, care se reuneau de două ori pe lună (marțea, de la ora 18, la Clubul UBB), propun o modalitate inedită de depăşire a distanţării sociale. Prin poiectul CENACLUL UBB ÎN CARANTINĂ, ale cărui scopuri sunt îndemnul la scris și stimularea lecturii, membrii Cenaclului și/sau alţi autori sunt invitați să scrie, în genul literar agreat, proze scurte, poezii sau eseuri inspirate de experiența carantinei și distanțării sociale cauzată de COVID-19. Textele acceptate vor fi publicate pe pagina de Facebook a Cenaclului și, ulterior, într-o antologie la Editura Școala Ardeleană. Antologia va fi lansată public, după ce vor fi ridicate restricțiile.

Cei interesaţi îşi pot trimite textele la adresa cenaclulubb@gmail.com, în fișier Word, cu recomandarea ca autorii să trimită câte două texte, întrucât după colectarea tuturor contribuțiilor literare se va face o selecție a materialelor care vor intra în volumul colectiv. La aceeaşi adresă se poate trimite o scurtă notă bio-bibliografică (nu şi CV-uri, în caz contrar autorul va figura în antologie doar cu numele) şi o fotografie la o rezoluție de peste 600 DPI.

Responsabilii de proiect, Luminița Rusu şi Remus Octavian Câmpean, împreună cu coordonatorul Cenaclului, poetul Ion Mureșan, adresează tutoror următoarele îndemnuri: Scriem și citim acasă! Lectura combate izolarea! Literatura învinge carantina!

Articole din aceeasi categorie