Ce fac clujenii din administraţie susţinuţi de ALDE

Ieşirea ALDE de la guvernare continuă să stârnească discuţii în ceea ce priveşte poziţiile ocupate de către politicieni ai acestui partid în structuri de stat. La nivel central, doi dintre reprezentanţii clujeni ai ALDE au luat decizii diferite. Dana Varga a ales să demisioneze din ALDE pentru a rămâne în continuare consilier pe probleme de minorităţi al premierului Viorica Dăncilă. În schimb, Sorin Naş şi-a înaintat demisia din funcţia de secretar de stat din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Clujeanul a fost promovat în această funcţie, în luna august anul trecut, printr-o decizie a primului ministru Viorica Dăncilă, ca urmare a propunerii făcute de ALDE Cluj. Sorin Naş este de profesie economist şi a fost director general al Direcţiei Teritoriale Cluj a Fondului Proprietăţii de Stat Cluj în perioada 1998-2000. După 2000, Sorin Naş a activat în mediul privat. Odată cu decizia recentă a ALDE de a ieşi de la guvernare, Naş s-a conformat şi a renunţat la funcţie.

Liderul ALDE Cluj, Steluţa Cătăniciu de declarat pentru Făclia că toţi secretarii de stat ai ALDE au renunţat la funcţii.

La nivel local, ruperea de către ALDE a alianţei cu PSD nu afectează în niciun fel lucrurile pentru că între cele două formaţiuni nu au existat colabărări pentru formarea de majorităţi la nivel de consilii locale sau în cadrul consiliului judeţean. În cazul deconcentratelor, nu se pune problema ca vreunul dintre directorii susţinuţi de ALDE să-şi dea demisia deoarece aceştia şi-au obţinut postul prin concurs.    

Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie