Ce cer bani pentru proiectele comunelor din proximitatea municipiului Cluj-Napoca

Organizația civică Metro Urban solicită prim-ministrului Ciucă finanțarea obiectivelor de dezvoltare locală din Florești, Gilău, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu.

Reprezentanții asociației arată că susținerea financiară guvernamentală a proiectelor `Centurii Metropolitane Cluj` și `Metrou Cluj` este așteptată și importantă, însă în egală măsură și prioritare sunt investițiile directe în obiective din Florești, Gilău, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu, comune legate ombilical de municipiul Cluj-Napoca și a căror dezvoltare trebuie susținută guvernamental.

Obiectivele de dezvoltare ale comunelor componente zonei metropolitane Cluj trebuie în continuare susținute de Guvernul României nu doar prin declarații ci și prin fonduri guvernamentale.

Avem exemplul lucrătorilor din Industria IT, care astăzi reprezintă un procent semnificativ din bugetul României, locuiesc în `dormitoarele Clujului` Florești sau Baciu iar plus valoarea pe care o aduc economiei trebuie să se regăsească și în calitatea vieții în localitățile de domiciliu.

În acest context, investițiile din anii trecuți trebuie obligatoriu continuate”, a declarat Mihai Curteanu, președintele Metro Urban.

Metro Urban arată că în ultimii doi ani, susținerea financiară de către Guvernul României a proiectelor de dezvoltare din comunele componente ale zonei metropolitane Cluj a fost doar declarativă. Metro Urban solicită prim-ministrului Ciucă finanțarea obiectivelor de dezvoltare locală din Florești, Gilău, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu.

Așteptăm fapte, nu vorbe, fonduri, nu doar planuri și încurajări. Se discută de mai bine de un an de Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Poate că ar fi timpul să vedem și ce proiecte depuse de UAT-uri vor fi finanțate de Guvernul României” a mai declarat vicepreședintele Metro Urban, Horia Nasra.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut