Câți dintre clujeni sunt mulțumiți de orașul lor

Un procent de 95% dintre clujeni si 82% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de oraşul lor, potrivit raportului privind calitatea vieţii în oraşele europene publicat marţi de Comisia Europeană, în cadrul celei de a 18-a Săptămâni europene a regiunilor şi oraşelor.

Rezultatele a 58.100 interviuri realizate în 83 de oraşe arată că, în 2019, 9 din 10 persoane s-au declarat satisfăcute de viaţa în oraşul lor, media europeană fiind, conform acestui sondaj, de 89%.

„Oraşele adăpostesc aproximativ 40 % din populaţia UE. Acestea se află în prima linie a unora dintre cele mai acute provocări cu care se confruntă Europa. Infectările cu coronavirus, de exemplu, au ajuns mai întâi în oraşele mai mari şi mai conectate din Europa, precum Milano şi Madrid, înainte de a se răspândi în centrele mai mici şi în regiunile predominant rurale. Prin urmare, este extrem de important să fim conştienţi de nevoile persoanelor care trăiesc în oraşe, nevoi care să ne orienteze în procesul de elaborare a politicilor”, a declarat comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

În cele mai multe oraşe din Europa de Est, conform sondajului, majoritatea locuitorilor consideră că li s-a îmbunătăţit calitatea vieţii în ultimii cinci ani. În plus, rezidenţii din oraşele mai mari au tendinţa de a utiliza mai puţin autoturismele şi mai mult transportul public, notează Comisia Europeană. În ceea ce priveşte incluziunea socială, oraşele sunt mai primitoare decât ţara în cauză în general, atât cu imigranţii, cât şi în ceea ce priveşte comunitatea LGBTI.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut