Cartușe găsite ascunse într-un bagaj de cală, în PTF Aeroport Cluj-Napoca

Autoritățile cu atribuții de control din cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca au descoperit ascunse, în urma controlului de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală, 152 de cartușe calibru 22 mm si 38 mm – anunță Poliția de Frontieră Română.

„În data de 31.10.2022, în jurul orei 11.30, în urma controlului de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală de către echipa alcătuită din polițiștii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Cluj-Napoca, specialiștii antitero ai SRI, reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor și ai societății de handeling sosit din direcția Frankfurt, s-au descoperit 150 de cartușe calibru 22 de mm, disimulate printre haine, în trei cutii de carton, și două cartușe calibru 38 de mm, ascunse în mânerul genții. În cadrul primelor verificări efectuate s-a stabilit că bagajul, care a ajuns din SUA pe Aeroportul din Cluj Napoca via Frankfurt, cu o zi întârziere, aparține unui cetățean din Cluj-Napoca, cu dublă cetățenie româno-americană, care venea din Statele Unite ale Americii” – precizează sursa citată.

Cele 152 de cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiști din cadrul IPJ Cluj- Serviciul Arme, Explozibili, Substanțe Periculoase.

În cauză se efectuează cercetări de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut