Capturi de țigarete și tutun

Acțiunile desfășurate de Poliția Română, în primele 11 luni din 2022, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților săvârșite în domeniul traficului, prelucrării și comerțului cu țigarete și alte produse din tutun, la nivel național, au avut ca rezultat ridicarea a peste 53.000.000 de țigarete și 25 de tone de tutun.

Potrivit IGPR, pentru neregulile constatate au fost sesizate 800 de infracțiuni, dintre care: 16 infracțiuni de evaziune fiscală, 611 infracțiuni prevăzute de Codul vamal și 173 de infracțiuni prevăzute de Codul fiscal.

Polițiștii au aplicat 751 de sancțiuni contravenționale, în urma cărora au fost confiscate țigarete în valoare de 3.615.150 lei.

La nivel național au fost desfășurate 266 de acțiuni în sistem integrat, punctuale sau pe momente operative, cu efective mărite, pe linia combaterii contrabandei cu tutun și produse din tutun. În urma acțiunilor au fost destructurate 5 grupări de traficanți, care acționau în domeniul contrabandei cu tutun.

„Din datele existente rezultă că acțiunile întreprinse în ultima perioadă pentru combaterea acestui gen de criminalitate au contribuit la diminuarea nivelului pieței negre de țigarete, aspect confirmat de cel mai recent studiu Novel, conform căruia, în 2022, media anuală a comerțului ilegal cu țigarete a fost de 7,1%, cea mai scăzută din ultimii 15 ani” – precizează IGPR.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut