Când mergem la vot? Mai vedem

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă seară, că alegerile locale ar putea fi organizate între finalul lunii septembrie și începutul lui octombrie, iar cele parlamentare, la termen- pe 6 decembrie, dacă evoluția epidemiologică o va permite. Nimic nu este însă „bătut în cuie”, această variantă fiind doar una “orientativă.” Unii parlamentari clujeni atrag atenția că alegerile ar trebui să aibă loc cât mai repede posibil, localele fiind deja amânate, în timp ce alții subliniază că dacă ne vom confrunta cu un al doilea val al pandemiei, nu este exclus ca cele două scrutinuri să fie organizate abia la anul. Alte țări au amânat deja organizarea alegerilor pentru 2021.
„Totul depinde de cum evoluează pandemia, dar Parlamentul va tranșa acest lucru (n.red- data alegerilor). Oricum, dacă vor mai apărea cazuri în toamnă, un al doilea val – cum se spune, atunci s-ar putea amâna pentru la anul. Alte țări au amânat alegerile un an. Trebuie să urmărim. Dacă pandemia va continua, se va putea face campanie, se va merge la vot? E o decizie pe care o vom lua în funcție de evoluția din sănătate”, a declarat deputatul PSD, Cornel Itu.

“Totul este, așa cum a spus premierul, în funcție de cum evoluează situația din sănătate, dar e bine să avem alegeri cât mai repede posibil, anul acesta. Oricum, alegerile locale au fost deja amânate. Sigur, să fie organizate cu respectarea condițiilor de distanțare socială și igienă. Această decizie este luată și în baza a ceea ce spun experții în domeniu. Alegerile presupun campanie electorală, să te întâlnești cu multă lume și nu numai. Trebuie organizate cât mai sigur. Premierul nu a avansat date exacte, ci orientative, subrezerva acestei evoluții a pandemiei”, a declarat deputatul PNL Sorin Moldovan.

„Deocamdată, nu am discutat în UDMR despre data alegerilor, dar cea anunțată este o variantă posibilă. Alegerile locale, oricum, au fost amânate deja, nu putem să tot amânăm așa. Aceste date, dacă, sigur, situația din sănătate ne va permite, sunt o variantă bună“, a declarat deputatul UDMR, Csoma Botond.
Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie