Calcule pentru viitorul deliberativ local Cluj-Napoca

Deşi nu s-a stabilit o dată pentru alegerile locale, principalele partide politice îşi fac calcule în privinţa listelor cu candidaţi.
Din cauza pandemiei, nu toate partidele politice clujene și-au „bătut în cuie” listele cu candidații la Consiliul Local Cluj-Napoca, dar și-au stabilit ca obiectiv principal cel puțin să își păstreze numărul de mandate.
Astfel, după cum au anunțat deja, liberalii vor intra în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca tot cu Emil Boc. De asemenea, la Consiliul Local, PNL Cluj își propune să meargă cu o listă completă, de 30 de candidați și să obțină majoritatea. USR Cluj, care la aceste alegeri, va merge cel mai probabil alături de PLUS, îl va lansa în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca pe actualul deputat Emanuel Ungureanu. La Consiliul Local, alianța și-a fixat un obiectiv de cel puțin 10 mandate. „Obiectivul nostru este să avem 10 consilieri, împreună cu cei de la PLUS, presupunând că mergem în alianță. Avem în prezent o listă comună, dar având în vedere că alegerile s-au decalat atât de mult, nu am mai vorbit pe acest subiect”, a declarat pentru Făclia președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean. PSD Cluj are, în momentul de față, trei consilieri locali, însă speră la mai mult. Social democrații nu au stabilit deocamdată un candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. „Sper ca PSD să aibă cel puțin dublu față de numărul de consilieri pe care îi are astăzi, acum fiind trei consilieri locali. Competiția este deschisă”, a declarat deputatul Horia Nasra. UDMR Cluj și-a propus să aibă în Consiliul Local Cluj-Napoca cel puțin cinci aleși. „Vrem să avem cel puțin cinci consilieri locali, dar sperăm la 6. La funcția de primar eu voi candida, și ne-am stabilit și lista de consilieri locali”, a declarat liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond. PRORomânia Cluj nu a definitivat listele pentru forurile administrative și nici nu a anunțat un candidat pentru Primăria Cluj-Napoca, dar își propune să obțină minim 10%, adică trei sau patru consilieri. „Ne propunem un scor de cel puțin 10%, la nivel de municipiu, adică cel puțin trei sau patru consilieri locali”, a declarat liderul PRORomânia Cluj, Remus Lăpușan.
Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie