Bugetul MS, suplimentat cu 600.000.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor pentru carantină

Bugetului Ministerului Sănătății pe anul 2020 a fost suplimentat cu suma de 600.000.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru acoperirea cheltuielilor pentru carantină din această perioadă.

Conform unui comunicat al MS, remis presei, printr-o hotărâre aprobată miercuri de Guvernul României, au fost incluse noi categorii de beneficiari pentru care se vor deconta cheltuielile de carantină de la bugetul de stat: personal medico-sanitar și personal auxiliar sanitar confirmat COVID-19 care nu necesită internarea sau personal medico-sanitar și personal auxiliar sanitar care interacționează cu pacienți și care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru; respectiv personal medico-sanitar și personalul auxiliar sanitar încadrat în centrele care efectuează dializa pentru pacienții confirmați COVID-19.

„Mai mult, s-a hotărât ca toate cheltuielile cu transportul pentru persoanele care optează pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale, să fie decontate prin direcțiile de sănătate publică. De asemeni, se vor asigura cheltuielile cu hrana pentru personalul medico-sanitar și personalul auxiliar sanitar care interacționează cu pacienți și care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru – care include 2 mese/zi acordate în spațiul special de carantină, în funcție de programul de lucru al fiecărei persoane” – informează MS.

Conform sursei citate, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu suma de 600.000.000 lei s-a aprobat pentru: decontarea cheltuielilor pentru carantină, respectiv decontarea alocației de hrană în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 725/2020 privind stabilirea măsurilor de sprijinire a persoanelor vulnerabile care se află în izolare la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

M. T.

Articole din aceeasi categorie