Bugetare participativă, la Gherla

După modelul Clujului, edilii municipiului Gherla în toate proiectele se consultă cu populația. Nu numai că, periodic, Primăria organizează întâlniri cu locuitorii orașului, dar și în cadrul audiențelor de la sediul administrației locale cetățenii își pot exprima opinia în privința proiectelor stabilite.

Recent, în urma procesului de bugetare participativă din municipiul Gherla s-a ajuns la finalul procedurii de selecție a proiectelor câștigătoare. Cele trei proiecte câștigătoare sunt: Renovarea Monumentului Eroilor din localitatea componentă Băița și amenajarea spațiului public unde se află amplasat monumentul (153 voturi; proiect inițiat de Dinu Cosmin Iușan); „Street workout” (123 voturi; proiect inițiat de Andrei Eugen Bob); Plăcuțe denumire străzi și numere imobile + Orientarea publică în orașul baroc (52 voturi; proiect inițiat de Ionel Boca și Anca Maria Kepiro).

Deci, populația municipiului manifestă interes față de aceste proiecte și, democratic, ei se pot exprima asupra tuturor problemelor edilitar-gospodărești.

Cei care conduc destinele urbei i-au felicitat atât pe câștigători, pentru implicarea lor în acest program, cât și pe toți ceilalți care au depus proiecte, multe dintre ele, chiar dacă nu au adunat numărul de voturi necesar, fiind în vizorul Primăriei pentru a găsi soluții de implementare. În același timp, gospodarii orașului au ținut să mulțumească foarte mult sutelor de gherleni care au sprijinit această inițiativă și care au votat proiectele preferate. Vocea lor s-a făcut auzită prin intermediul acestui program inovativ pentru Gherla.

Iată că la Gherla cetățenii pot hotărî soarta unor planuri și proiecte care, până la sfârșit, duc la înfrumusețarea și buna gospodărire a municipiului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut