Boloș: Stimulentul pentru personalul medical implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19 va fi acordat în mai și iunie

Stimulentul acordat personalului medical implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19, în jur de 75.000 de cadre medicale, va fi acordat în două tranșe, în lunile mai și iunie, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, citat de AGERPRES.

„Stimulentul nu este în funcție de veniturile personalului medical, pentru că există un singur risc la care se expune tot personalul medical implicat în tratarea bolnavilor, de aceea l-am stabilit în sumă fixă, el fiind acordat în două tranșe, în lunile mai și iunie, pentru drepturile salariale aferente lunilor aprilie și mai, cu o lună decalaj. Sunt 75.000 de cadre medicale pe care le-am luat în calcul și cred că este o recompensă pe care și alte state membre au acordat-o tuturor celor implicați în această perioadă în tratarea pacienților bolnavi cu Covid-19”, a spus Boloș, la Digi 24.

El a precizat că este vorba de 120 de milioane de euro, bani care au fost relocați din proiectele pe care le avea în derulare Ministerul Fondurilor Europene. „Este de remarcat flexibilitatea de care a dat dovadă CE și ne-a aprobat destul de repede posibilitatea de a utiliza banii europeni în scopul acordării de stimulente medicale. Discutăm de cei 2.500 de lei brut care se impozitează doar cu impozitul pe venit, deci rămâne în mână la personalul medical 2.250 de lei și beneficiază de acesta de la medici până la asistenți medicali, personalul care deservește ambulanțele, personalul paramedical, întreaga gamă de personal medical care este implicată în transportul, echiparea, diagnosticarea, tratamentul bolnavilor de Covid-19”, a spus Boloș.

El a menționat că asistenții sociali, o altă categorie importantă, beneficiază de suportarea costurilor cu salariile pentru serviciile sociale de sprijin la domiciliu. „Discutăm de 1000 de asistenți sociali cărora le vor fi suportate costurile cu salariile din fonduri europene, pentru 100.000 de persoane vârstnice de peste 65 de ani care locuiesc singure și au nevoie de aceste servicii. Sper să fie utile aceste servicii pentru că intenționăm să le suportăm până la finele anului”, a mai spus Marcel Boloș.

Articole din aceeasi categorie