Boc nu crede că la Cluj se impun alte măsuri de combatere a COVID-19

La nivelul județului au fost raportate luni, 2 noiembrie, 159 de noi cazuri de coronavirus, rata de infectare ajungând la 4,98 la mia de locuitori. Potrivit Prefecturii Cluj, în prezent 492 de clujeni sunt internați la spitalele dedicate tratării coronavirusului,  41 dintre ei fiind în stare gravă la ATI.    

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Cluj s-au înregistrat 9836 de cazuri de coronavirus. Printre cei infectați cu noul virus se numără 141 de elevi din 67 unități de învățământ și 111 cadre didactice din 83 unități de învățământ.

Primarul Emil Boc a precizat, luni, că gradul ridicat de infectare cu coronavirus în județul Cluj se explică prin faptul că aici se testează de 5-7 ori mai mult decât în alte județe. „Prin faptul că testăm mai mult, în primul rând ne facem bine nou pentru că izolăm mai repede. Pe de altă parte, suntem puși cap de afiș cu grad mare de pozitivare.

Dar asta nu trebuie să diminuăm impactul și pericolul pe care-l reprezintă acest virus. Exclus acest lucru. Pentru corecta informare a opiniei publice, acest procent ridicat de pozitivare se datorează capacității mai de testare pe care o are Clujul”, a spus Boc.

Primarul crede că nu se impun alte măsuri de combatere a coronavirusului la Cluj-Napoca, precizând că trebuie doar respectate cele existente. Consider că măsurile care sunt în vigoare acoperă necesarul situației pe care o avem”, a spus Boc

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut