Binecuvântare pentru elevii și dascălii clujeni, la început de an școlar

Elevii clujeni și dascălii lor au primit binecuvântarea ierarhilor Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului, la început de an nou școlar, în cadrul slujbei de Te Deum care a avut loc, de la ora 11:30, pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane.

Slujba a fost oficiată de episcopul vicar PS Benedict Bistrițeanul, în prezența a numeroși elevi, părinți, dascăli și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Acesta s-a rugat pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze începutul noului an școlar, să întărească voința elevilor, să le lumineze mintea spre dobândirea cunoștințelor cele folositoare și spre descoperirea adevărului Său. Să-i înalțe deasupra grijilor mărunte și să-i înzestreze cu dorința de a-și iubi Biserica, Patria și Neamul. Să-i deprindă cu bucuria de a-I rosti Numele și de a-și pune nădejdea în ajutorul și în bunătatea Sa.

„Începe un nou an școlar și încă o dată ne aducem aminte cât de importantă este misiunea dascălilor dumneavoastră” – le-a spus ÎPS mitropolit Andrei elevilor, amintind cuvintele înțeleptului Solomon: „Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă, și chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea”.

„Sigur că nu numai dascălii, ci și dvs, elevii, tinerii, trebuie să puneți umărul ca să acumulați toate învățăturile cele bune și folositoare. (…) Noi, privindu-vă cu drag, nădăjduim că, pe de o parte, știindu-vă pe mâini bune, veți ajunge bucurie părinților, Bisericii noastre, țării noastre, iar pe de altă parte, că veți fi niște mici apologeți, adică apărători ai credinței creștine” – a spus ÎPS Andrei, care le-a urat elevilor să înceapă cu bine acest an nou școlar și, prin rezultatele la învățătură, să aducă bucurii celor dragi.

Prezentă la eveniment, Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, s-a referit la începerea anului școlar ca la o mare sărbătoare: „Astăzi e zi de sărbătoare. E sărbătoare pentru că astăzi încep cursurile noului an școlar 2021-2022. Văzându-vă pe voi, elevii, atât de frumoși, cu zâmbetul pe buze, bucuroși că v-ați întâlnit colegii, simt că într-adevăr e sărbătoare și că începe un nou an școlar” – a spus Marinela Marc.

Șefa IȘJ Cluj le-a transmis elevilor să asculte de cadrele didactice, să respecte în continuare regulile sanitare impuse pe perioada pandemiei, „pentru că dacă virusul acesta continuă să rămână printre noi, ca să rămânem sănătoși, cu toții, la școală, e important, și în acest an, să purtăm masca în interior, chiar și în spațiul public, când suntem mai mulți, să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm și, cei peste 12 ani, să ne imunizăm prin vaccinare, pentru că altfel n-o să putem rămâne sănătoși, noi și cei din jurul nostru”.

„Este foarte important să facem front comun, să trecem cu bine și acest an școlar, părinți, profesori, elevi. Ca de fiecare dată, slujitorii Bisericii sunt alături de noi și am început, așa cum se cuvine, anul școlar, cu o rugăciune, cu o binecuvântare, care să vă urmărească pe tot parcursul acestui an școlar” – a spus inspectorul școlar general Marinela Marc.

Șefa IȘJ Cluj le-a urat elevilor să rămână sănătoși, să aibă rezultate frumoase în acest an școlar, asigurându-i că toți cei din jurul lor „vor face tot ceea ce este omenește posibil” ca să le fie bine și să termine sănătoși, „așa cum începem astăzi”, acest an școlar.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut