Bilanț, după Electric Castle – Bonțida

Festivalul Electric Castle de la Bonțida s-a încheiat „fără a fi înregistrate evenimente deosebite”, dar, în urma acțiunilor de prevenire și de combatere desfășurate de jandarmi și polițiști „au fost constatate în total 85 de infracțiuni”.

Potrivit unui comunicat remis, luni, presei, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constatat 42 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 43 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

De asemeni, polițiștii au aplicat 82 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislației rutiere, respectiv pentru încălcări ale OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și au reținut 36 permise de conducere.

Personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 125 de persoane. Nu au fost transportate persoane la unitățile spitalicești.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut