BikeSchool, pentru copiii clujeni

O primă ediție a proiectului BikeSchool, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, se va desfășura sâmbătă, 4 iunie, la Cluj-Napoca, în organizarea Asociației Urban Bike Revolution Sibiu și Centrului de Inovare în Sănătate HIVE din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj – Divizia Serviciului Rutier și Biroul de Analiza și Prevenire a Criminalității și Primăriei Cluj-Napoca.

Evenimentul se va desfășura de la ora 10:00, în grupe de maxim 20 de copii, fiecare, la Baza Sportivă Gheorgheni, unde atât zonele de staționare, cât și pistele amenajate vor fi utilizate pentru atelierele propuse de organizatori.

BikeSchool este un proiect dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, care dorește să promoveze deplasarea cu bicicleta, ca alternativă eco și cu beneficii de întreținere a sănătății utilizatorilor. Scopul principal al proiectului îl reprezintă „creșterea nivelului de auto-gestionare a deplasărilor nemotorizate prin însușirea corectă a regulilor de circulație, deprinderea unor abilități practice în utilizarea bicicletei și înțelegerea regulilor de prim-ajutor”. Pentru oferirea acestor informații și abilități, sunt organizate ateliere specifice, gândite pentru nivelul de înțelegere al copiilor – ateliere de prim-ajutor de bază, siguranță rutieră, mecanică și întreținere a bicicletei, circuit și coordonare.

***

Urban Bike Revolution este o asociație care are ca scop crearea și dezvoltarea unei culturi a utilizării bicicletei și integrarea acesteia în cultura de zi cu zi a orașelor din România.

Centrul pentru Inovare în Sănătate HIVE din cadrul Universității Babeș Bolyai are ca scop dezvoltarea unui mediu catalizator în domeniul cercetării și inovației în domeniul sănătății.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut