Baza sportivă La terenuri, pe deplin funcțională

Clujenii se pot bucura de cea de-a doua bază sportivă modernă din oraș- La terenuri, din cartierul Mănăștur. Aceasta funcționează „oficial”, după ce s-a dat liber la programări. Reprezentanții municipalității au făcut, ieri, un tur al obiectivului, iar primarul Emil Boc nu a ratat ocazia de a juca puțin tenis de masă, puțin baschet…puțin din fiecare.

„De ieri (n.red- joi) am început programările pe aplicație în vederea funcționării ei în integralitate și de astăzi (n.red vineri), clujenii pot să se bucure de a doua bază sportivă din Cluj-Napoca, una modernă, care respectă exigențele europene în materie și care este o oază de verdeață și de divertisment, în ultimă instanță, pentru toți locuitorii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului. Este o investiție din banii clujenilor, potrivit unei vorbe celebre, aici sunt banii dumneavoastră, dragi clujeni, o parte din banii dumneavoastră, aproape șase milioane euro, care au fost investiți cu eficiență și care arată că – începând de la locul de joacă pentru copii, spații pentru vârstnici, toate tipurile de sport care se pot practica, alergare – toate aceste lucruri sunt posibile în Baza sportivă La terenuri. Este o investiție pe care nu am făcut-o pe fonduri europene pentru că nu a fost eligibilă pe fonduri europene. Cred că suntem singura primărie din România care are două baze sportive unde se poate face online rezervarea de către orice cetățean al Clujului. Sport în Cluj-Napoca, este platforma pe care baza sportivă Gheorgheni o are, iar dacă aveți cont la Baza sportivă din Gheorgheni, puteți să utilizați același cont și să vă faceți rezervare și la Baza Sportivă La terenuri din Mănăștur. Dacă nu aveți cont, vă puteți face unul pe platformă și să vă asigurați o rezervare la terenurile respective”, a declarat Emil Boc.

Astfel, conform primarului, se poate face rezervare la următoarele: în interior- opt mese de tenis de masă, două săli de squash. În exterior se poate face rezervare pe două terenuri de minifotbal, două terenuri de tenis, două de tenis cu peretele, două de baschet, două terenuri de volei. Fără rezervare, în interior se poate practica yoga, pilates, dar există și un panou de escaladă. În exterior, fără rezervare sunt două mese de tenis de masă, două terenuri de volei pe nisip, un teren de badmington, un teren de baschet cu trei panouri, două amfiteatre, fitness în aer liber, skatepark, pistă de alergare de 1,3 kilometri și un loc de joacă pentru cei mici.

„Sperăm să se bucure clujenii de această investiție, pentru că avem nevoie să ne menținem calitatea vieții la Cluj, să fim sănătoși, să trăim bine și sănătos, nu puțin și prost, să ieșim dintre betoane și să ne bucurăm de verdeață”, a mai spus primarul.

Tot ieri, primarul a anunțat și un proiect care vizează reciclarea, „După modelul celui din Zorilor, care are deja un succes, mă refer la proiectul Reciclezi și călătorești gratuit cu transportul în comun, vom deschide luni un alt centru la Piața Flora, cu un asemenea aparat, la care vii cu 15 ambalaje – sticlă, plastic sau aluminiu și primești un bilet de călătorie dublu. Am avut discuții cu viceprimarul Dan Tarcea, dacă acest proiect va avea succes, de a remodala (n.red inițiativa) și cu vouchere în schimbul ambalajelor pentru a cumpăra de la producătorii locali produse – piață agroalimentară, rețele de magazine locale, de ce nu supermarketuri, pentru că ele oricum vor fi obligate prin lege să aibă asemenea modalități de încurajare a colectării selective”, a mai precizat Emil Boc.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut