Baschet | ”U” Cluj s-a îndepărtat de podiumul Ligii I

Baschetbaliștii de la Universitatea Cluj au pierdut, joi, partida disputată în Capitală cu Agronomia București, un eșec care-i lasă la patru puncte în urmă față de ocupanta locului trei în clasament, Laguna București.

După ce în etapa precedentă, ”U” a câștigat fără probleme disputa cu penultima clasată, ACS NN Ulisse București, scor, 97-45, clujenii au pierdut la doar cinci puncte diferență, scor 73-68, confruntarea cu ocupanta locului cinci în Liga Națională.

Primul sfert al meciului a fost unul echilibrat, în care gazdele au condus aproape tot timpul pe tabela de marcaj, dar niciodată cu o diferență mai mare de patru puncte, iar la final tabela arăta 12-10 pentru Agronomia. În sfertul doi, U domină autoritar disputa în urma unui joc defensiv extrem de agresiv, dublat cu reușite de excepție pe faza de atac. 24-13 pentru clujeni, iar la pauză scorul era de 25-34 în favoarea Universității.

În sfertul trei, clujenii au dat pe mere ce au dat pe pere, și au pierdut tot ce-au agonisit în prima parte a partidei, permițându-le gazdelor o revenire neașteptată în joc, acestea preluând conducerea pe tabelă, 54-51, înaintea ultimului sfert. Din păcate pentru echipa clujeană, gazdele au păstrat aceleași coordonate ale partidei și în ultimul sfert, pe care l-au câștigat, tot fără mari probleme, cu 24-12. Rezultat final: Agronomia București – ”U” Cluj 78-63 (12-10, 13-24, 29-17, 24-12).

Oprea și Movileanu, cu 28 de puncte și, respectiv 22, au fost cei mai buni jucători ai gazdelor. De la Universitatea s-au remarcat Brie, 23 de puncte, și Todea, cu 16.

S.M.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut