Bani pentru Spitalul Clujana!

Consilierii locali clujeni au aprobat, marți, cu unanimitate de voturi, un proiect de rectificare bugetară, pentru ca Spitalul Clujana să primească fonduri suplimentare, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, prin rectificare, unității spitalicești i-a fost alocată suma de 5,5 milioane lei, pentru achiziționarea de echipamente medicale.

„Propun ca prin rectificare de buget să alocăm 5,5 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Clujana, care este în subordinea noastră. Vom depune și un proiect european pentru aceste echipamente. Din această sumă, 4 milioane vor merge pentru achiziția de echipamente medicale, iar 1,5 milioane lei pentru echipamente de protecție medicală. În ce privește echipamentele în valoare de 4 milioane lei, se propune achiziționarea următoarelor componente: ventilator, monitor funcții vitale, defibrilator, computer totmograf, aparate de ventilație mecanică, paturi de terapie intensivă și aparate care vizează tot ce înseamnă investigații ce țin de componenta respiratorie. Este o dotare pe care spitalul a solicitat-o”, a declarat primarul Emil Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu Local.

În ce privește echipamentele de protecție, conform proiectului de hotărâre, spitalul a solicitat 160.000 de măști, 50.000 de perechi de mănuși, 2000 de litri de dezinfectanți, halate, combinezoane, botoșei, ochelari de protecție. La acest proiect a existat și un amendament, pntru suplimentare, în cel inițial fiind vorba de 4,5 milioane lei. „Începând cu luna mai, când e posibil să se deschidă apelul de proiecte europene, vom depune, așa cum am menționat, un proiect pentru a recupera o parte din bani sau chiar toți”, a mai spus Emil Boc.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămână, consilierii locali clujeni au aprobat, într-o ședință de îndată, un alt proiect privind rectificarea bugetului general pe anul în curs, în contextul ordonanței militare nr. 4, pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Suma totală acordată atunci, pentru asigurarea măsurilor legate de prevenirea Covid 19 a fost de 18.800.000 lei.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie