Bani pentru asfaltări în comuna Iclod

În ziua de astăzi nu este tocmai ușor să obții resurse financiare pentru realizarea unor lucrări edilitar-gospodărești, să nu mai vorbim despre investiții de amploare. În ciuda greutăților din acest domeniu, mai sunt administrații locale în județul Cluj care se descurcă, chiar și în mediul rural.

Avem un exemplu concret din comuna Iclod. Comunei de pe Valea Someșului Mic, prin programul Anghel Saligny i-a fost alocată suma de 8.100.000 lei, necesară realizării a 7 kilometri de asfalt. În această toamnă se organizează licitația pentru firmele care vor să realizeze lucrările, urmând ca după finalizarea acesteia, la primăvară să înceapă asfaltarea străzilor de pe raza comunei.

De fapt, Primăria comunei Iclod a demarat acum câțiva ani un proiect de reabilitare a străzilor din cele 5 sate componente, reușind să modernizeze o mare parte a carosabilului, mai ales în centrul de comună, dar și în satele Iclod și Fundătura. Este vorba de un program de durată mai lungă, în ultimii ani prioritate având străzile din zona centrală a satelor respective, dar au fost asfaltate și multe ulițe de la periferie, chiar și drumurile de hotar.

În aceste zile de septembrie printre preocupările edililor iclozeni se află finalizarea amenajării de trotuare noi. În prezent se lucrează la intrarea dinspre Gherla, pe partea stângă, după ce peste 80 la sută din lucrările planificate sunt realizate. După cum ne-a declarat primarul comunei Iclod, Emil Pârțoc lungimea noilor trotuare depășește 15 kilometri. Asta înseamnă că locuitorii Iclodului pot circula în condiții dintre cele mai bune, ca la oraș.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut