Bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru câteva orașe și comune clujene

Guvernul a alocat din Fondul de rezervă aproape un milion de lei pentru patru orașe și patru comune din județul.

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituția Prefectului și Consiliul Județean pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.
Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate, precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreținerea acestuia, salubritate etc.), cofinanțarea proiectelor, plata combustibilului pentru asigurarea încălzirii unităților școlare, asigurarea cu energie termică, plata unor corecții financiare, sentințe, cheltuieli de capital, precum şi alte cheltuieli neprevăzute.
Astfel, potrivit actului normativ adoptat, patru orașe și patru comune clujene primesc finanțare. Este vorba de Câmpia Turzii-100 de mii de lei, Dej-100 de mii de lei, Câmpia Turzii-100 de mii de lei și Gherla-100 de mii de lei.

Mai primesc comunele Sâncraiu-200 de mii de lei, Săvădisla-200 de mii de lei, Unguraș-50 de mii de lei și Izvorul Crișului 100 de mii de lei. În total, pentru județul Cluj s-au alocat 950.000 lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut