Banca Transilvania oferă amânarea cu 9 luni a ratelor la credite

Banca Transilvania (BT) oferă clienţilor afectaţi posibilitatea amânării ratelor pentru maxim 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, iar perioada de creditare va fi prelungită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligaţiilor de plată.

Pentru creditele cu garanţii imobiliare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă. Pentru creditele de nevoi personale, dobânzile acumulate vor fi reeşalonate până la finalul noii maturităţi – prelungite – a creditului, pentru aceste sume rata a dobânzii fiitnd, de asemenea, egală cu 0%.

În plus, banca va derula în paralel şi un program propriu, prin acelaşi mecanism, şi pentru clienţii care nu se încadrează în prevederile OUG şi care nu au restanţe mai vechi de 1 martie, dar nu le-au putut în actualul context. De asemenea, banca menţine perioada de graţie oferită la cardurile de credit, până la 25 mai.

Pentru a beneficia de măsurile BT, trebuie depusă o solicitare în maxim 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă (30 martie), adică până în 14 mai. Cei care au apelat deja la o forma de susţinere oferită de BT, pot să solicite amânarea în baza Ordonanţei, caz în care li se va sista facilitatea curentă şi vor fi înrolaţi în noul program cu data noii cereri.

Amânarea ratelor poate fi solicitată telefonic, la 0264-30.80.28, pe site-ul BT, prin aplicaţia BT Visual Help (apel la 0264-30.80.00 – accesarea linkului primit prin SMS – accesarea aplicaţiei / opţiune amânare rate), după care clienţii sunt contactaţi telefonic de bancă. Banca va lua legătura cu clienţii pentru un răspuns în maxim 15 zile de la data primirii solicitării.

Articole din aceeasi categorie