Balul Astra Dej, dedicat Unirii Principatelor Române

Anul acesta, Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura poporului Român (ASTRA), Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej a aniversat 33 de ani de la reînființare, prilej pentru organizarea unor evenimente care au culminat, săptămâna aceasta, cu „Balul Astrei”. Ajuns la a 10-a ediție, după o pauză de doi ani, sub genericul „Hai să dăm mână, cu mână”, balul astriștilor dejeni a fost dedicat și împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Găzduit de Saloanele „Dacia”, balul a fost deschis ec. dr. Radu Gavrilă, președintele despărțământului dejean al ASTRA, care a adresat un cald salut celor peste o sută de participanți și i-a prezentat pe oaspeți, respectiv Alina Talpoș – președinta Despărțământului Șomcuta Mare; Maria Cioica – președinta Despărțământului Alba-Iulia; Ioan Mihălțan – președintele Despărțământului Blaj; Vasile Iuga – președintele Asociației „Pro Maramureș” Cluj-Napoca și A. Groza, din partea Societății Culturale „Avram Iancu” Cluj-Napoca. Evenimentul s-a bucurat și de prezența primarului municipiului Dej, ing. Morar Costan.

După o scurtă prezentare a proiectelor, deja tradiționale, derulate de ASTRA Dej și intențiile pentru acest an, președintele despărțământului dejean a reamintit principalul scop al acestui eveniment: „o reuniune de suflet, în care discuțiile amicale punctează, de fiecare dată, bucuria revederii unor prieteni dragi”.

O seară animată cu profesionalism de realizatorul de emisiuni locale de radio, DJ Ciprian Muncelean.

M. V.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut