Avram Iancu, omagiat și în acest an printr-un festival de colinde

O nouă ediție a festivalului „Colind Iancului” se va desfășura, duminică, 19 decembrie la Cluj-Napoca. Manifestarea prin care se dorește a se aduce un omagiu marelui erou de la Revoluția de la 1848-1849 din Transilvania este organizată de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România în colaborare cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. În acest an, din cauza pandemiei, festivalul se organizează într-o formă restrânsă. De la ora 11.30 se va desfășura pe B-dul Eroilor, parada cetelor de colindători pînă în Piața Avram Iancu, iar de la ora 12, zece cete de colindători din Cluj Napoca, Alba Iulia, Sălciua, Ieud, Ceaba, Mintiul Gherlii vor colinda pe treptele Catedralei Ortodoxe.

Festivalul se desfășoară cu respectarea tuturor cerințelor stării de alertă și a măsurilor instituite pentru combaterea pandemiei de Covid 19.

Înființată în anul 1992 cu scopul cinstirii memoriei marelui erou al românilor transilvăneni prin ridicarea grupului statuar din piața care-i poartă numele, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România  organizează în fiecare an de la dezvelirea statuii, Festivalul național “Colind Iancului” în colaborare cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

An de an, în preajma datei de 15 decembrie, peste 20 de cete de colindători și aproximativ 300 de participanți au colindat la statuia marelui erou în semn de omagiu și aleasă prețuire, cele mai frumoase colinde din patrimonial cultural românesc.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut