Autovehiculele înmatriculate în alte state, verificate de polițiști

Timp de 5 zile, polițiștii rutieri au acționat la nivel național pentru prevenirea evenimentelor în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state.

Sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, în perioada 17 – 21 februarie, zilnic, peste 900 de polițiști rutieri au acționat în stradă, fiind verificate 51.711 autovehicule, dintre care 6.454 înmatriculate în alte state.

Potrivit IGPR, pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 32.360 de sancțiuni contravenționale, 27.890 fiind pentru nerespectarea legislației rutiere. Din totalul sancțiunilor, 1.649 au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Totodată, au fost reținute 2.854 de permise de conducere, 133 aparținând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, și 975 de certificate de înmatriculare, dintre care 120 eliberate de autorități din alte state.

Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 57 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 49 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto. De asemeni, au fost constatate 374 de infracțiuni, pentru 41 dintre acestea fiind bănuiți  conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state – precizează sursa citată.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut