Autorităţile au uitat de ziua de 9 Mai

Din cauza pandemiei de coronavirus, Ziua de 9 mai, care are o triplă însemnătate – Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial- nu va putea fi aniversată în acest an prin manifestări publice, aşa cum se întâmpla de obicei.
Din păcate, autorităţile centrale şi nici cele locale nu s-au gândit să marcheze acest eveniment prin acţiuni adecvate stării de urgenţă, cum ar fi expoziţii, comunicări, conferinţe etc, care ar fi putut fi prezentate prin instrumentele de comunicare electronică. Un exemplu în acest sens este reprezentat de proiectele desfăşurate de Armata Română cu ocazia aniversării Zilei Forţelor Terestre, în 23 aprilie, când au avut loc o serie de acţiuni în spaţiul virtual, sub deviza „La Datorie’’.
De asemenea, putea fi luat exemplul instituţiilor europene, care au ales să celebreze Ziua Europei prin mai multe manifestări în mediul online, precum dezbateri, dialoguri cu cetăţenii şi mesaje video, la care vor participa comisari europeni, lideri ai Parlamentului European şi şefi ai grupurilor politice.
Reamintim că la 9 mai se sãrbãtoreşte, în fiecare an, Ziua Victoriei forţelor aliate împotriva nazismului, Ziua Independenţei de stat a României, proclamatã la 9 mai 1877 şi Ziua Europei.

Articole din aceeasi categorie