Au încercat să treacă frontiera, ascunși printre baloți de sârmă

Polițiștii de frontieră au depistat șase cetățeni afgani și un iranian, care au încercat să iasă ilegal din România, ascunși în compartimentul marfă al unui autocamion ce venea din Republica Moldova, cu destinația Cehia și era încărcat cu baloți de sârmă.

„În data de 12 iunie, în jurul orei 02:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean moldovean, în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în Republica Moldova. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, baloți de sârmă din Republica Moldova pentru o societate din Cehia. Procedând la verificarea mijlocului de transport, în prezența inspectorilor vamali din cadrul DRV Cluj, polițiștii de frontieră au deschis compartimentul de marfă și au descoperit, printre baloții de sârmă, șapte cetățeni străini – trei bărbați și patru femei cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani” – informează Poliția de Frontieră Română.

Potrivit sursei citate, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că șase dintre ei sunt cetățeni afgani, iar a șaptea persoană este iranian. Cu toții sunt solicitanți ai statutului de azilant în țara noastră. Aceștia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul României, iar șoferul nu a știut acest lucru.

Tot în cadrul cercetărilor, cetățenii străini au declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționau să ajungă în state din vestul Europei. Întrucât nu dețineau documente de călătorie legale care să le permită acest lucru, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria, iar apoi să își continue călătoria spre destinația lor finală.

În cauză se derulează cercetări în vederea documentarii întregii activități infracționale,  urmând  a fi luate măsurile legale ce se impun.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut