Au început lucrările de modernizare a zonei de agrement din jurul Lacului I Gheorgheni

Prmarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat că au început lucrările de amenajare și modernizare a zonei de agrement din jurul Lacului I Gheorgheni. Acestea se vor finaliza la 1 Octombrie 2020 .

Amenajarea începută va completa spațiul de promenada existent și va creste calitatea vieții locuitorilor din zona.

„Primăria Cluj-Napoca a demarat realizarea lucrărilor de amenajare a terenului din jurul Lacului I din Gheorgheni, fiind parcurse etapele necesare din punct de vedere juridic pentru a putea interveni cu investiții într-o zonă cu multe terenuri proprietate privată.

Vor fi realizate o pistă de biciclete care să facă legătura cu pista existentă și o zonă adiacentă de promenadă, începând de la strada Între Lacuri.

De asemenea, investiția include modernizarea iluminatului public (tehnologie LED, sistem de telegestiune etc.), amplasarea de elemente de mobilier urban, precum și amenajarea unei suprafețe de cca. 1600 mp spațiu verde în jurul lacului (lățime variabilă)”, a declarat Emil Boc.

Suprafață pistei pentru bicicliști va fi de 905mp, iar suprafața sistemului rutier -trotuare de 1058 mp.
-Proiectul include modernizarea căilor de acces dinspre str. T. Mihali și str. Între Lacurși a fost aprobat prin HCL 216/2020.

Valoarea totală a investiției este de 2.573.584 fără TVA.

Articole din aceeasi categorie