Atentat terorist la Viena

O persoană a murit iar mai multe au fost rănite în centrul Vienei, pe fondul unor schimburi de focuri ce au avut loc, luni seara, în apropierea unei sinagogi. Mai multe forțe de ordine au fost mobilizate în centrul Vienei, a spus un purtător de cuvânt al Poliției. Din primele informații e vorba de un atac terorist.

„Împuşcături în cartierul din centrul oraşului – există persoane rănite – STAŢI DEPARTE de toate locurile publice sau de transportul public”, informează postarea de pe Twitter a poliţiei.

Agenţia de presă austriacă APA, care citează ministerul de interne, a informat că un atacator a fost ucis şi se crede că un altul a reuşit să fugă.

Într-o înregistrare video apărută online, despre care se presupune că a fost făcută la locul incidentului, se pot vedea oameni care alergau şi se aud împuşcături, în timp ce o persoană care nu apară în filmare îl îndeamnă pe autor să se retragă de la fereastră.

Poliţia nu a confirmat locul unde a avut loc atacul, dar mai multe conturi online susţin că incidentul a avut loc în vecinătatea unei sinagogi din centrul Vienei.

Un martor a declarat pentru un canal de televiziune că a văzut „o persoană care alerga cu o armă automată şi care trăgea sălbatic”. Poliţia a ajuns apoi la faţa locului şi a ripostat, un alt martor raportând „cel puţin 50 de împuşcături”, informează AFP.

„În acest stadiu, nu este posibil să se afirme dacă cea care a fost vizată a fost sinagoga”, a reacţionat pe Twitter Oskar Deutsch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Viena (IKG). Transportul public a fost închis în Viena iar sute de forțe de poliție patrulează pe străzile orașului.

 

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut