Atac armat la Copenhaga

Atacul armat care a avut loc într-un mare centru comercial din Copenhaga, duminică după-amiază, s-a soldat cu „mai mulţi morţi” şi mai mulţi răniţi, a anunţat poliţia daneză, scrie AFP.

Suspectul arestat de poliţie mai devreme în cursul serii este un „etnic danez” în vârstă de 22 de ani, a declarat inspectorul-şef al poliţiei din Copenhaga, Soeren Thomassen, într-o conferinţă de presă.

Tragedia s-a produs în galeria comercială Fields din cartierul Amager, situat între centrul oraşului si aeroportul capitalei daneze.

Atunci când au fost auzite primele focuri de armă, mai mult de o sută de persoane s-au repezit să iasă din centrul comercial, potrivit unor martori citaţi de media daneze.

„Deocamdată, nu ştim cu siguranţă numărul răniţilor sau al morţilor, dar este foarte grav”, a declarat primarul oraşului Copenhaga, Sophie H. Andersen, citată de AFP.

 

*ORA 20:06 Mai multe persoane au fost împuşcate într-un centru comercial din Copenhaga

 

Mai multe persoane au fost împuşcate în seara zilei de duminică într-un mare centru comercial din Copenhaga, a anunţat poliţia daneză, informează AFP şi Reuters.

Importante întăriri ale poliţiei au fost desfăşurate lângă galeria comercială Fields din cartierul Amager, situat între centrul oraşului şi aeroportul capitalei, a precizat poliţia capitalei daneze pe Twitter. „Suntem la faţa locului, au fost trase focuri de armă şi mai multe persoane au fost împuşcate”, a anunţat poliţia.

La scurt timp, poliţia din Copenhaga a anunţat că o persoană a fost arestată în legătură cu atacul din centrul comercial. „O persoană a fost arestată în legătură cu atacul armat din centrul comercial Fields. Nu avem deocamdată posibilitatea de a spune mai mult despre identitatea acestei persoane”, a adăugat poliţia pe Twitter.

Atunci când au fost auzite primele focuri de armă, mai mult de o sută de persoane s-au repezit să iasă din centrul comercial, potrivit unor martori citaţi de mass-media daneze.

Poliţia le-a cerut persoanelor aflate în clădire să aştepte ca efectivele sale să ajungă în interior şi tuturor altor persoane să se îndepărteze de locul atacului.AGERPRES/(AS – editori: Adriana Matcovschi, Alic Mîrza, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut