Asociația Prematurilor: Premiul CESE pentru solidaritate civilă

Comitetul Economic și Social European (CESE) – un organism consultativ care reprezintă societatea civilă europeană la nivelul UE – a decernat Premiul pentru solidaritate civilă Asociației Prematurilor, pentru un proiect prin care asociația a pus echipamente și aparate de protecție la dispoziția maternităților, ale căror nevoi au fost adesea trecute cu vederea în contextul luptei împotriva COVID-19.

Proiectul asociației din România se numără printre cele 23, din UE și din Regatul Unit, care au fost premiate pentru contribuția lor excepțională la combaterea pandemiei de COVID-19 și a consecințelor sale dezastruoase. Fiecare câștigător a primit un premiu în valoare de 10.000 de euro.

CESE a selectat Asociația Prematurilor ca fiind „cel mai bun candidat român la premiu”, apreciind că acest proiect a fost „un exemplu strălucit de admirabilă solidaritate în timpul crizei provocate de pandemia de COVID-19”. Campania de strângere de fonduri a asociației „a făcut posibilă donarea unei cantități impresionante de echipamente, menite să reducă riscurile de infectare în rândul personalului, al sugarilor și al părinților”.

Câștigătorii au fost selectați dintr-un total de 250 de candidaturi depuse de organizații ale societății civile, persoane fizice și întreprinderi private. Toate proiectele au avut ca vector solidaritatea și au prezentat modalități creative și eficiente de a face față provocărilor, adesea majore, generate de criză. Majoritatea proiectelor au vizat grupurile vulnerabile sau persoanele cele mai afectate de criză – persoanele în vârstă sau tinerii, copiii, femeile, minoritățile, migranții, persoanele fără adăpost, personalul medical sau angajații și angajatorii. Ca și conținut, proiectele s-au axat pe cinci teme principale: furnizarea de alimente și asistență pentru grupurile vulnerabile, echipamentele medicale, serviciile de consiliere, serviciile educaționale și informațiile privind pandemia, precum și cultura.

Ceremonia virtuală de decernare a premiilor a avut loc în 15 februarie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut