Armin Laschet se declară gata să renunţe la şefia CDU

Liderul conservatorilor germani, Armin Laschet, foarte slăbit şi sub presiune după înfrângerea taberei sale în alegerile legislative de pe 26 septembrie, s-a declarat joi gata să renunţe la şefia Uniunii Creştin-Democrate (CDU), relatează AFP.

„Vom aborda rapid chestiunea noii echipe de la CDU, de la preşedinte, la prezidiu şi până la comitetul executiv federal”, a dat el asigurări la Berlin, la mai puţin de un an după ce a preluat conducerea partidului Angelei Merkel.

Politicianul de 60 de ani, reputat pentru tenacitatea sa, a precizat că va cere organizarea unui congres al CDU a cărui dată şi loc urmează a fi stabilite, în scopul de a decide „viitorul şi reorganizarea” la vârful partidului.

„De la retragerea Angelei Merkel de la preşedinţia partidului avem o dezbatere nesfârşită” în jurul conducerii formaţiunii, a mai spus el.

Potrivit cotidianului Bild, acest congres s-ar putea desfăşura în prima jumătate a lunii decembrie, la Dresda.

Armin Laschet s-a considerat personal responsabil de cel mai slab scor electoral (24,1%) realizat vreodată de conservatori în istoria Germaniei moderne.

Acest anunţ intervine în contextul în care social-democraţii (SPD), care au câştigat la un scor strâns alegerile, au decis să-şi continue de luni discuţiile preliminare cu Verzii şi liberalii de la FDP în vederea formării unei coaliţii guvernamentale din trei partide.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut