Arhiepiscopia Clujului: Donație de peste 180.000 lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Pentru a veni în sprijinul medicilor și personalului medical din prima linie, care îi îngrijesc pe cei bolnavi de coronavirus, Înaltpreasfințitul părinte mitropolit Andrei, Preasfințitul părinte episcop vicar Benedict Bistrițeanul, angajații Centrului eparhial, protopopii, preoții din protopopiatele Cluj II și Cluj I, precum și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca au donat suma de 181.145 lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Conform celor anunțate de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov, Centrul Eparhial a donat 50.000 lei, Protopopiatul Cluj II – 45.565 lei Protopopiatul Cluj I – 35.580 lei, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca – 50.000 lei. La această donație în bani, menită să asigure sprijin în achiziționarea de materiale sanitare de primă necesitate, se adaugă și donarea de către Arhiepiscopie a unui monitor pentru funcțiile vitale Biocare iM 12E, cu accesorii, în valoare aproximativă de 7.000 de lei.

De la începutul acestei epidemii în țara noastră, Arhiepiscopia Clujului, prin cele 4 cantine sociale (la care se adaugă și Cantina Facultății de Teologie Ortodoxă), precum și prin Societatea Femeilor Ortodoxe din Cluj-Napoca oferă zilnic hrană și asistență la domiciliu pentru 450 de familii sau persoane singure.

„În aceste zile de mare încercare avem nevoie unii de alții și cu toții laolaltă avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, dar și de fapte concrete care să îi ajute pe cei care se luptă sau sunt afectați de această pandemie de coronavirus, care nu a ocolit nici țara noastră” – consideră reprezentanții Bisericii Ortodoxe clujene.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie