Aproape 800 de clujeni înscriși în platforma programului Rabla local

Până azi, la Cluj-Napoca, s-au înscris în platforma pentru Programul Rabla local 793 de persoane, conform viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea. În total, 5000 de astfel de mașini ar urma să fie scoase de pe străzile din oraș.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. a anunțat, vineri, la Cluj, în cadrul unei conferințe de presă, că în 31 iulie începe programul Rabla Local.

„Vreau să dau o veste bună, pe care sunt convins că toată lumea o așteaptă, clujenii sigur o așteaptă și anume că luni, 31 iulie, la ora 10 dimineața deschidem programul mult așteptat Rabla Local. Este acel proggram prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să achiziționeze un autoturism nou pentru că poate nu stă bine cu banii în acest moment, să poată casa mașina respectivă, să primească un voucher de 3000 lei. Este bine de știut că suma respectivă de 3000 lei lei se plătește cu un efort partajat între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală, respectiv 2400- ministerul și 600 primăria. Este un program prin care vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind și Rabla local care este complementar programului clasic Rabla și Rabla plus. Sunt deja 500 de primării înscrise în acest program, așa că mă aștept să fie un succes”, a declarat Mircea Fechet.

La rândul său, primarul Emil Boc a subliniat că programul Rabla este de mare interes local si ca, in ultimele două luni, la telefonul primarului, întrebarea legată de Rabla Local a intrat pe primul loc în rândul întrebărilor din partea clujenilor, așa încât vor putea să fie pregătiți, de luni dimineața, să se înscrie în platformă, după care primăria va prelua la nivel local pe cei care s-au înscris pe baza comunicării Ministerului. După ce cetățenii vor prezenta dovada casării, „vor primi 3000 de lei, avem mecanisme cu ministrul prin care recompensăm banii. Cetățeanul nu va trebui să meargă pentru 2400 la minister, și 600 la primărie, toți banii îi va primi odată. În consecință, 5000 de rable din Cluj, 100.000 la nivel național, sperăm să nu ne mai aglomereze spațiile”.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut