Aproape 5000 de pompieri – la datorie, în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

Pe timpul minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, peste 4.900 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, la nivel național, atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea celorlalte tipuri de misiuni aflate în competență.

Aceștia pot interveni cu peste 3.600 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 122 de echipaje de descarcerare, precum și peste 420 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic – anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Având în vedere că în această perioadă sunt prognozate fenomene meteorologice de vreme severă, pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetățenilor și autorităților pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte.

„Pentru prevenirea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, urmăriți recomandările noastre și nu porniți la drum, pe timp de viscol și ninsoare puternică. Dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. La fel de important este să vă echipați autoturismul corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă” – recomandă IGSU.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut