Aproape 5.000 de persoane care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației, sancționate de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat aproape 5.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației. Au fost constatate 8 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

În Sâmbăta Mare, peste 13.000 de polițiști au fost la datorie, acționând în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Poliției Locale și ale Ministerului Apărării Naționale, în cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică, atât pentru respectarea Ordonanțelor Militare, cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Potrivit  IGPR, în ultimele 24 de ore polițiștii au verificat aproape 34.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina și au au fost preluate și însoțite din zonele de frontieră 387 de autovehicule. Polițiștii au constatat 8 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

În cursul zilei de sâmbătă, în urma verificărilor în teren au fost aplicate 4.700 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Tot sâmbătă, polițiștii au realizat 3.191 de intervenții la evenimente, dintre care 2.731 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112.

157 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea, și 7 persoane urmărite au fost depistate.

În trafic, polițiștii au constatat 116 infracțiuni rutiere, fiind reținute 164 de permise și retrase 96 de certificate de înmatriculare.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie