Aproape 20 de proiecte depuse deja la Bugetarea participativă

Procesul de bugetare participativă a început cu dreptul, la Cluj-Napoca. În nici trei săptămâni de la demararea noii ediții, au fost depuse 18 proiecte.

Viceprimarul Dan Tarcea punctează domeniile pe care clujenii le-au avut în vedere, în inițiativele depuse. „În acest moment, sunt depuse 18 proiecte, care vizează modernizarea de străzi, piste pentru biciclete, acoperișuri verzi, educație rutieră, spații de joacă, și nu numai. Este bine, pentru că această ediție abia a început și mai este timp încă pentru a depune proiecte. Sunt șase domenii care trebuie avute în vedere ce către cei interesați de acest proces”, a declarat Dan Tarcea.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat, la începutul lunii, demararea unei noi ediții a procesului de Bugetare participativă online. Astfel, începând din 7 iunie 2021,  toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani au putut și pot depune, în continuare, proiecte pentru dezvoltarea orașului pe platforma www.bugetareparticipativa.ro.

Procesul Bugetare participativă online 2021 se desfășoară conform următorului calendar: 7  iunie – 18 iulie – depunerea proiectelor; 19 iulie – 12 septembrie – analiza proiectelor; 13 septembrie – 17 octombrie – vot pe domenii; 18 – 24 octombrie – validare vot pe domenii​; 25 octombrie – 28 noiembrie –  vot final; 29 noiembrie – 5 decembrie – validare vot final; 6 decembrie – afişare rezultate finale.

Conform reprezentanților primăriei, propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: alei, trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spații verzi și locuri de joacă; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); infrastructură educațională și culturală; oraşul digital.

Cetățenii pot depune câte un proiect pentru fiecare din cele 6 domenii menționate mai sus. Valoarea fiecărui proiect nu trebuie să depășească 150.000 euro (TVA inclus).

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea înscrie propuneri de proiecte, în perioada 7 iunie – 18 iulie, cu sprijinul Primăriei.  La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” va fi amenajat un birou unde, în fiecare zi din perioada de depunere (de luni până duminică), între orele 10:00 – 18:00,  funcționari ai Primăriei vor ajuta cetățenii să depună proiecte pe platformă și vor oferi informațiile necesare.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut