Aproape 10.000 de polițiști, în stradă, în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada 30 aprilie – 3 mai, aproape 10.000 de polițiști vor acționa, la nivel național, cu 4.518 autospeciale, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în proximitatea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane.

Potrivit IGPR, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, piețe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice, zonele de agrement și spre punctele de trecere a frontierei.

„Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice, precum și pe cele ce fac legătura cu punctele de trecere a frontierei. Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate” – informează IGPR.

Aceeași sursă precizează că în această perioadă, 1.587 de polițiști rutieri, în medie, zilnic, vor acționa, cu 801 autospeciale pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Polițiștii rutieri vor acționa cu 323 aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică pe 266 de trenuri de călători, în 219 stații și triaje de cale ferată, în 10 aerogări și 18 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la aceste manifestări religioase vor fi angrenați 5.623 de polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut