Aplicația Check DCC, disponibilă și pe iPhone

Aplicația Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum și pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS. Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicația Check DCC din AppStore – informează Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în țara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicației. De acum, autenticitatea și valabilitatea certificatelor care atestă situația epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată și prin aplicația dedicată pentru dispozitive iOS.

Dezvoltată de STS, Check DCC este singura aplicație oficială aprobată prin legislația națională pentru verificarea certificatelor în România. „Aplicația nu înregistrează și nu reține datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea și îndeplinirea regulilor sanitare naționale sau internaționale a certificatelor europene COVID. Certificatele atestă faptul că persoanele: s-au vaccinat împotriva COVID-19; s-au testat și au un rezultat negativ în evidențele autorităților medicale; s-au recuperat după COVID” – precizează STS.

Conform sursei citate, până la data de 20 noiembrie a.c., în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro.

În țara noastră, cele mai multe certificate (228.849) au fost descărcate în data de 26 octombrie a.c., când site-ul https://certificat-covid.gov.ro a avut accesări de la 467.228 utilizatori unici. Timpul mediu de generare a unui certificat prin platforma Certificate COVID este de 5 secunde. Versiunea aplicației Check DCC pentru telefoanele Android a fost descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicații Google Play – adaugă sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut