APIA va controla peste 1.600 de fermieri clujeni

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judetean Cluj a anunțat că eșantionul de control extras din baza de date APIA pentru Campania 2020, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și ecocondiționalitate din cererea unică de plată, include 1618 fermieri din județ.

APIA va verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează: * pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 818 fermieri * pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 630 fermieri * pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 251 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 44.400,86 ha, respectiv: * pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 34.587,31 ha * pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 9.813,55 ha.

În conformitate cu Ordinului nr. 175/23.06.2020, pentru modificarea art.1 lit.c) din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.66/2020 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, APIA are obligația ca în perioada 1 iulie – 15 octombrie 2020 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *