Apel pentru Spitalul ”Cuza Vodă” din Iași: E nevoie urgentă de un ecograf performant

Organizația Salvați Copiii România, împreună cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași, a cărui secție de Terapie Intensivă Neonatală tratează nou-născuți cu patologii grave din întreaga regiune a Moldovei, fac un apel de strângere de fonduri pentru un ecograf performant, după ce singurele două aparate de acest fel ale secției au depășit perioada de viață și nu mai garantează acuratețe în stabilirea diagnosticului. 

”Anual în cadrul secției se efectuează peste 4.000 de examinări ecografice de diferite tipuri, în funcție de patologie. (…) Vă rugăm să luați în considerare numărul mare de cazuri, în jur de 1.000 pe an, care au nevoie de ecografii repetate. Acestea sunt tratate în  cea mai mare secție de Terapie Intensivă din Moldova, unde se tratează cele mai dificile cazuri. Având în vedere cele menționate, vă rugăm să susțineți Secția de Neonatologie TI cu un ecograf de înaltă performanță”, sunt cuvintele prof. dr. Stamatin Maria, șeful Secției de Terapie Intensivă Neonatală.

Fondul de urgență creat de Salvați Copiii pentru sprijinirea imediată a sistemului medical este: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice pot dona accesând linkul https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coronavirus/fond-de-urgenta-pentru-spitale

M. T.

Articole din aceeasi categorie