Apel MS: Ajută Turcia! Donează sânge!

Ministerul Sănătății lansează un apel pentru donarea de sânge, pentru a ajuta persoanele rănite în urma cutremurului din Turcia.

Centrele de Transfuzie Sanguină în care se poate dona sânge pentru a ajuta răniții sunt disponibile le adresa /www.ms.ro/ajuta-turcia-doneaza-sange/. La Cluj, donarea de sânge se poate face la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca (str. Nicolae Bălcescu nr. 18, tel. 0264592882). Programul în timpul săptămânii a fost prelungit în toate centrele, până la ora 17:00 – precizează MS.

Informații suplimentare privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească donatorii de sânge – pe site-ul Institutului Național de Transfuzie Sanguină: https://www.inht.ro/conditii-de-admisibilitate-la…/

Tot ca urmare a cutremurelor catastrofale din Turcia, Ministerul Sănătății a lansat un apel urgent către personalul medical care dorește sa se înscrie ca voluntar pentru ajutorarea răniților și completarea echipelor medicale prezente la fața locului.

Medicii și asistenții medicali care doresc să devină voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală sunt invitați să completeze formularul pus la dispoziție pe site-ul ministerului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut