Anunțul făcut de Primăria Cluj cu privire la mirosul neplăcut din oraș

Se pare că se clarifică lucrurile în privința mirosului urât din ultimele săptămâni de la Cluj-Napoca. Primăria Cluj-Napoca le-a răspuns celor care semnalează miros neplăcut în diverse zone din oraș că sursa ar fi împrăștierea găinațului de la Aiton și Rediu.

„Conform ultimelor informații primite de la autoritățile statului, sursa principală a mirosului este împrăștierea găinațului din depozitul de la Aiton și Rediu. Primarul Emil Boc a cerut, imperativ, autorităților de control aplicarea prevederilor legale și eliminarea sursei de miros care afectează municipiul nostru”, a postat municipalitatea clujeană pe platforma MyCluj, unde se face sesizări legate de problemele care apar în oraș.

Prefectura Cluj a anunțat luni că un autolaborator de verificare a calității aerului a fost adus adus la de Bacău la Aiton pentru a face analize specifice de aer în contextul reapariției mirosului urât la Cluj-Napoca.

„În contextul reînceperii de astăzi, 18 septembrie, a activității de distribuire a îngrășământului natural pe terenuri, la ferma din satul Rediu, comuna Aiton, în conformitate cu hotărârea de reefectuare a determinărilor cu ajutorul autolaboratorului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, începând de mâine, în perimetrul fermei se vor reefectua analize specifice de aer. Întrucât măsurătorile anterior efectuate cu echipamentele autolaboratorului au fost neconcludente, activitatea fiind sistată, cu sprijinul președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Apelor și Pădurilor, domnul Laurențiu-Alexandru Păștinaru, autolaboratorul de la Bacău va staționa începând de mâine, 24 de ore în comuna Aiton”, a anunțat Prefectura Cluj.

Totodată Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Adrian Haralambie Bidu, a sosit la Cluj pentru realizarea unor verificări suplimentare în teren la cele doua locații vizate.

Inițial, așa ziși activiști civici de la Cluj și creatori de conținut pe blogurile din mediul online au încercat să arate că sursa mirosului ar fi Centrul de Management al Deșeurilor, gestionat de Supercom. Măsurătorile făcute aici au arătat că emisiile au fost și sunt în limite normale.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut