Antisemitismul în pandemie

Actele de violenţă antisemită au înregistrat un regres în 2020, însă numărul de cazuri de profanare de sinagogi şi de morminte evreieşti, precum şi antisemitismul online au crescut în aceeaşi perioadă, potrivit unui studiu dat publicităţii miercuri, informează dpa.

Pe reţelele sociale, afirmaţiile potrivit cărora evreii sunt responsabili de pandemie au abundat în 2020, potrivit unui raport asupra antisemitismului publicat de Universitatea din Tel Aviv.

Numărul de incidente antisemite violente a scăzut de la 456 în 2019 la 371 în 2020. În acelaşi timp, s-a înregistrat o creştere cu 20% a numărului de acte de profanare de sinagogi, de cimitire şi memoriale ale Holocaustului. Acestea erau închise şi adesea nepăzite în timpul perioadelor de lockdown.

„Pandemia de coronavirus şi realitatea rezultată au influenţat atât felul cât şi extinderea antisemitismului în 2020, care a fost neobişnuit de tensionat şi de turbulent în întreaga lume”, a declarat Dina Porat, istoric şi directoare a Centrului Kantor din cadrul Universităţii din Tel Aviv. „Prejudecăţi, superstiţii, emoţii primordiale şi teorii bizare au ieşit la suprafaţă, iar manifestările de antisemitism, atât verbal cât şi vizual, au fost feroce şi revoltătoare”, a adăugat ea.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut